Naše zboží rozvážíme do Prahy, Středočeského, Libereckého, Královéhradeckého a nepravidelné rozvozy zajišťujeme v Pardubickém kraji a částečně také v Olomouckém kraji. Do ostatních krajů je možný dovoz objednávky nad 10 000 Kč bez DPH, nebo dle domluvy.

🥗 Dobré jídlo, lepší den – zdravé recepty z mražených surovin

Dobré jídlo, lepší den – zdravé recepty z mražených surovin

Mražené suroviny nejsou jen o rychlém vaření – jsou také skvělým zdrojem živin, které by v čerstvé podobě často dlouho nevydržely.

Tohle jsou suroviny, které nejen dobře chutnají, ale taky podpoří tvé zdraví – bez složitých postupů, drahých surovin nebo zbytečné chemie.

A co je nejlepší? Všechny recepty zvládneš rychle a jednoduše i ve všední den. Stačí mít zásoby v mrazáku a chuť vyzkoušet něco nového. 🍽

hraskovapolevkaHrášková polévka

Suroviny (4 porce):

Postup:

  1. Na másle osmahněte cibuli dozlatova.
  2. Přidejte na kostky nakrájenou bramboru, hrášek a zalijte vývarem.
  3. Vařte 15 minut do změknutí brambor.
  4. Polévku rozmixujte do hladka ručním mixérem a případně zjemněte smetanou.
  5. Dochuťte solí a pepřem.
Losos s pyré

Pečený losos s hráškovým pyré

Suroviny (2 porce):

Postup:

  1. Rozmrazte a osušte lososa, dochuťte ho solí, pepřem a pokapejte šťávou z citronu.
  2. Do rozpálené trouby na 180 °C pečte přibližně 12–15 minut.
  3. Mezitím si uvařte hrášek (vaří se přibližně 5 minut), hrášek scedíte a rozmixujte s trochou másla na pyré.
  4. Servírujte lososa na hráškovém pyré.
Grilovaný steak

Grilovaný steak Top Sirloin

Suroviny (2 porce):

Postup:

  1. Rozmražené steaky osolte, opepřete a pokapejte olivovým olejem z každé strany.
  2. Připravte si bylinkové máslo z česneku a tymiánu.
  3. Grilujte na rozpáleném grilu nebo pánvi 3–4 min z každé strany pro medium-rare.
  4. Po opečení na steaky položte plátek másla s česnekem a tymiánem, nechte chvíli dojít.
Cibulačka

Francouzská cibulačka

Suroviny (4 porce):

  • 400 g cibule (mražené kostičky)
  • 30 g másla
  • 1 PL oleje
  • 1 l vývaru (hovězí nebo zeleninový)
  • 100 ml bílého vína (volitelné)
  • Sůl a pepř
  • Toastový chleba, nastrouhaný čedar nebo ementál
  • Tip: klobáska

Postup:

  1. Cibuli restujte na středním plamenu na másle a oleji dozlatova asi 20 min. dokud nezhnědne. Pokud chcete přidat klobásku, restujte ji s cibulí společně.
  2. Poté přilijte víno a vařte přibližně 5 min, aby se zredukoval alkohol. Následně zalijte vývarem a vařte 10 min.
  3. Polévku překryjte toastem posypte sýrem a zapékejte v troubě do zlatova.
Kachní stehna

Pečená kachní stehna

Suroviny (2 porce):

Postup:

  1. Rozehřejte si troubu na 200 °C
  2. Stehna rozmrazte, osušte, osolte a opepřete.
  3. Vložte do zapékací mísy a stehna pokapejte lehce olejem (stačí opravdu trochu, stehna pustí hodně tuku), přidejte větvičku rozmarýnu (můžete i nemusíte) a přikryjte víkem.  Pečte v troubě na 200 °C asi 2,5 h, během pečení je přelévejte vlastním tukem.
  4. Po 2,5 hodinách vyjměte víko a pečte otevřené 30 min, aby se vytvořila křupavá krusta a poté můžete servírovat s Vámi zvolenou přílohou.
Polévka z lišek

Polévka z lišek 

Suroviny

Postup:

  1. Cibuli osmažte na másle a přidejte zmražené lišky, pokud houby rozmrazíte, budou bleptavé. Lišky osmahněte ze všech stran a vyčkejte až se vypaří přebytečná voda.
  2. Poté přilijte vývar a vařte 10 min.
  3. Nakonec přilijte smetanu, dochuťte solí a pepřem. Polévku můžete jemně rozmixovat, aby se zahustila. Nebo přidejte jíšku.
Steak s omáčkou

Rump steak s hříbkovou / žampionovou omáčkou

Suroviny (2 porce):

Postup:

  1. Rozmražené steaky osolte, opepřete a pokapejte olivovým olejem z každé strany.
  2. Grilujte na rozpáleném grilu nebo pánvi 3–4 min z každé strany pro medium-rare.
  3. Po opečení nechte chvíli steaky dojít.
  4. Mezitím si na pánvi na másle osmahněte cibuli a houby, přidejte smetanu, provařte 5 min a dochuťte.
  5. Servírujte steak, přes který přelijeme hotovou houbovou omáčku.
Kukuřičný krém

Kukuřičný krém

Suroviny (4 porce):

Postup:

  1. Na másle osmahněte cibuli, přidejte kukuřici, chvilku osmahněte a poté přilijte vývar. Vařte 10 min.
  2. Rozmixujte do krému a zjemněte smetanou. V neposlední řadě krém dochuťte solí a pepřem.
Rebarborový koláč

Rebarborový koláč

Těsto:

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1/2 hrnku cukru krupice
  • 2 vejce
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1 kypřicí prášek do pečiva
  • 300 ml bílého jogurtu
  • rebarbora podle chuti

Drobenka:

  • 100 g hrubé mouky
  • 70 g cukru krupice
  • 70 g másla

Na vymazání a vysypání plechu:

  • máslo
  • hrubá mouka

Postup:

  1. Rebarboru rozmrazíme – posypeme cukrem, promneme a necháme stát přibližně 20 min. Zvadne a trochu změkne.
  2. Mezitím utřeme celá vejce s cukrem a postupně přidáme olej, jogurt a mouku smíchanou s kypřicím práškem
  3. Těsto vylijeme na máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech, nebo na plech vyložený pečicím papírem
  4. Na plechu těsto poklademe rebarborou a posypeme drobenkou, kterou připravíme promnutím mouky, cukru a tuhého másla
  5. Pečeme na 160 °C asi 30 minut.
Špenát s vajíčkem

Špenát s vajíčkem

Suroviny

Postup:

  1. V hrnci na trošce oleje osmahneme cibuli a přidáme zmrzlý špenát.
  2. Až bude špenát zcela rozmrzlý, přidáme rozdrcené stroužky česneku. Osolíme a přidáme 4 vejce.
Tuňákový steak

Tuňákový steak s hráškovým pyré

Suroviny (2 porce):

Postup:

  1. Steaky ihned po rozmražení osušte, potřete olejem, osolte a opepřete.
  2. Opečte na pánvi na vysoké teplotě 1–2 min z každé strany (střed by měl být růžový).
  3. Podávejte na hráškovém pyré (postup jako u lososa).
Pstruh duhový

Pstruh duhový celý, pečený

Suroviny (2 porce):

Postup:

  1. Pstruhy rozmrazte, osušte a zevnitř i zvenku osolte, opepřete.
  2. Naplňte je plátky citronu a bylinkami, pokapte olejem.
  3. Pečte v troubě na 200 °C cca 20–25 min dorůžova.

 

 nakupujte